Een stuk minder

Stichting Sympany
Normal 5eb7703cb1ffebade5b6e1b915bdb62da0180f16
Qr
van totaal € 5.860 (0%)

We kopen meer kleding dan ooit. In Nederland hebben we gemiddeld 173 stukken in de kledingkast. In Malawi? 8 stukken. Wij dagen jou uit om dit voorjaar is een kledingstuk minder te kopen en dat bedrag direct te doneren aan het Mobile Training Centre. Hiermee geef je jonge vrouwen in afgelegen gebieden van Malawi een kans om zelf kleding te maken en een inkomen te verdienen. 

Kortom: goed voor het milieu en voor de jongeren in Malawi. 

Doe mee door op de doneer knop te drukken en een x bedrag te doneren. Laat je gegevens achter en blijf op de hoogte van de #eenstukminder campagne.

ACTIEPERIODE: 8 JUNI - 8 SEPTEMBER
Lees meer over de campagne.

Bekijk alle

Waar gaan de donaties naartoe?

09-05-2019 | 16:07 Veel jongeren, met name jonge vrouwen leven in moeilijk bereikbare dorpen in Malawi. Het boerenbestaan is vaak de enige manier om zichzelf en hun families in levensonderhoud te voorzien. Veel meisjes hebben de lagere school niet afgemaakt en trouwen op jonge leeftijd. Voor 586 euro kunnen we een training voor 3 maanden bieden aan een student van ons Mobile Training Centre in Malawi. Hiermee bekostigen we o.a. lesmateriaal, loon voor de docenten, maaltijden en medicatie. Na de training beschikken ze over vaardigheden om zelf kleding te maken en te repareren. Bovendien geeft het ze de mogelijkheid om een inkomen te verdienen en op eigen benen te staan. Door een bedrag te doneren aan het Mobile Training Centre kunnen we investeren in:  Leraar = € 120,- per maand Trainingsmiddelen per student = € 8,- per student Medicatie = € 15,- per maand Brandstof voor de truck = € 240 per kwartaal   
Lees meer