Kan het een stuk minder?

50 kledingstukken uit onze kast gebruiken we gemiddeld per jaar niet. Wel schaffen we jaarlijks voor een habbekrats een overvloed aan nieuwe kleding aan, daarmee heeft de gemiddeld Nederlander 173 kledingstukken. Een gedeelte daarvan belandt jaarlijks in onze containers, daar zijn we uiteraard enorm blij mee! Dat verkopen we namelijk via onze partnerorganisatie onder andere in Malawi. Weet je hoeveel kledingstukken ze daar gemiddeld hebben? Acht! ja je leest het goed, acht stuks.

Oftewel de kleding die wij niet gebruiken wordt gemiddeld door 6 personen in Malawi gedragen. 

 

Tijd voor actie!

Voordat je weer de beste koopjes scoort, 4 verschillende kleuren van hetzelfde shirt koopt of toch die ene broek ook maar meeneemt. Bedenk eens of het echt nodig is… onder de hashtag #eenstukminder dagen we je uit om tot de officiele zomer geen kleding te kopen en in plaats daarvan een klein bedrag te doneren aan het mobile training centre in Malawi. Dit project steunt kansarme vrouwen in de buitengebieden van Malawi met een kleermakersopleiding. Het land heeft namelijk niet alleen goede kwaliteit kleding nodig, maar ook meer mogelijkheden om een vak te leren waarmee ze een inkomen kunnen verdienen. 

 

Hoe werkt het?

 

Hoe kun je meedoen?

Heel simpel. 8 weken koop jij geen nieuwe kleding en show je vol trots dat ene kledingstuk waarvan je niet meer wist dat je hem had onder de hashtag #eenstukminder. In plaats van het kopen van kleding doe je een kleine donatie om jongeren in Malawi een kans te geven om een training tot kleermaker te volgen.

 

 

Join the Force

Als we met z'n allen besparen op het kopen van een kledingstuk kunnen we bij elke 35 euro een week de kleermakersopleiding bieden aan jongeren in Malawi. Zo krijgen ze een kans om een inkomen te verdienen door bijvoorbeeld schooluniformen te maken of kleding te repareren. Lees meer over het project.

  

3 keer goed

Naast dat het goed is voor je portemonnee en je een goed doel steunt, is het ook nog eens goed voor het milieu. Als iedere Nederlander één kledingstuk per jaar minder koopt, heeft dat nog meer klimaatimpact dan een jaar lang vegetarisch eten door alle Rotterdammers. 

 

DOE MEE