Kan het een stuk minder?

50 kledingstukken uit onze kast gebruiken we gemiddeld per jaar niet. Wel schaffen we jaarlijks voor een habbekrats een overvloed aan nieuwe kleding aan, daarmee heeft de gemiddelde Nederlander 173 kledingstukken. Een gedeelte daarvan belandt jaarlijks in onze containers, daar zijn we uiteraard enorm blij mee! Dat verkopen we namelijk via onze partnerorganisatie onder andere in Malawi. Weet je hoeveel kledingstukken ze daar gemiddeld hebben? Acht! ja je leest het goed, acht stuks.

We gingen dit na bij studenten van de Fashion opleiding op het ROC Tilburg en bij deelnemers van ons Mobile Training Centre in Malawi.

 

 

Tijd voor actie!

Voordat je weer de beste koopjes scoort, 4 verschillende kleuren van hetzelfde shirt koopt of toch die ene broek ook maar meeneemt. Bedenk eens of het echt nodig is… onder de hashtag #eenstukminder dagen we je uit om 8 weken geen kleding te kopen en in plaats daarvan een klein bedrag te doneren aan het Mobile Training Centre in Malawi. Dit project steunt kansarme vrouwen in de buitengebieden van Malawi met een kleermakersopleiding. Het land heeft namelijk niet alleen goede kwaliteit kleding nodig, maar ook meer mogelijkheden om een vak te leren waarmee ze een inkomen kunnen verdienen. 

Doe mee en koop van 8 weken geen nieuwe kleding.

 

Hoe werkt het?

 

 

Hoe kun je meedoen?

Heel simpel. 8 weken koop jij geen nieuwe kleding en show je vol trots dat ene kledingstuk waarvan je niet meer wist dat je hem had onder de hashtag #eenstukminder. In plaats van het kopen van kleding doe je een kleine donatie om jongeren in Malawi een kans te geven om een training tot kleermaker te volgen.

 

 

Join the Force

Als we met z'n allen besparen op het kopen van een kledingstuk kunnen we bij elke 35 euro een week de kleermakersopleiding bieden aan jongeren in Malawi. Zo krijgen ze een kans om een inkomen te verdienen door bijvoorbeeld uniformen te maken of kleding te repareren. Lees meer waarom dat hard nodig is.

 

3 keer goed

Naast dat het goed is voor je portemonnee en je een goed doel steunt, is het ook nog eens goed voor het milieu. Als iedere Nederlander één kledingstuk per jaar minder koopt, heeft dat nog meer klimaatimpact dan een jaar lang vegetarisch eten door alle Rotterdammers. 

Wil jij geld besparen? bijdragen aan het mileu? en een goed doel steunen? 

 

DOE MEE                                  

 

Twijfel jij of 8 weken haalbaar is? 8 euro overmaken is een symbolisch bedrag wat daar tegenover staat. Hiermee krijgen jongeren in Malawi de kans op een opleiding. 

Insta story template Laat jouw netwerk weten dat jij 8 weken geen kleding koopt en het goede doel steunt. Download
Facebook/Instagram template Deel dit bericht op je tijdlijn en laat iedereen weten dat jij de uitdaging aangaat Download