Mobile Training Centre

Veel jongeren, met name jonge vrouwen leven in moeilijk bereikbare dorpen in Malawi. Het boerenbestaan is vaak de enige manier om zichzelf en hun families in levensonderhoud te voorzien. Veel meisjes hebben de lagere school niet afgemaakt en trouwen op jonge leeftijd.


Dit resulteert in veel tienerzwangerschappen, veel jonge meiden met HIV/Aids en andere gezondheids-, scholings- en financiële problemen. Met een kleermakersopleiding van 3 maanden willen we jonge meiden een toekomstperspectief aanbieden. De jonge vrouwen kunnen hun  geld verdienen met het maken van schooluniformen, traditionele kleding en het vermaken van kleding.

 

 

Het verhaal van Elizabeth

  

 

 

Ga mee de uitdaging aan en steun de Mobile Truck

Voordat je weer de beste koopjes scoort, 4 verschillende kleuren van hetzelfde shirt koopt of toch die ene broek ook maar meeneemt. Bedenk eens of het echt nodig is… onder de hashtag #eenstukminder dagen we je uit om tot de officiele zomer geen kleding te kopen en in plaats daarvan een klein bedrag te doneren aan het mobile training centre in Malawi. Hiermee kunnen we o.a. de volgende zaken bekostigen.

  • Leraar = € 120,- per maand
  • Trainingsmiddelen per student = € 8,- per student
  • Medicatie = € 15,- per maand
  • Brandstof voor de truck = € 240 per kwartaal 

 

DOE MEE                                   

  

Meer informatie?

 

Reedijk, Wouter

Neem contact op met Wouter, werknemer van Sympany