Sporten voor een sportdag van kinderarbeiders

Normal 58e91b0d9c7518a9c3e7be343be481ffa7dcd2d7
05-03-2019 | 11:50

In India hebben we al ruim 4700 kinderen aan onderwijs geholpen. Echter de situatie in sommige gebieden is nog steeds erbarmelijk en er zijn nog altijd ruim 4.3 miljoen Kinderarbeiders. Op dit moment werken we samen met de partners Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, Humana People To People India en Arisa aan het Fonds Bestrijding Kinderarbeid. Dit is een gebiedsgerichte aanpak waarbij we de vicieuze cirkel doorbreken en kinderarbeidvrije zones inrichten en de hele community trainen. Dat betekent niet alleen scholing van kinderen, maar ook verbetering in hygiëne en training van fabriekseigenaren.

Eén van de zaken die we elk kwartaal organiseren is een sportdag voor de kinderen. Sport is de ultieme afleiding van de dagelijkse omstandigheden waar de kinderen mee te maken hebben. Sport vebroederd en geeft de hele wijk een impuls. 

Om deze activiteiten te kunnen blijven organiseren is er meer geld nodig. Kom samen met ons in actie en sluit je aan bij Force India. Laat je sponsoren bij jouw sportprestatie en zamel hiermee geld in voor een sportdag voor kinderarbeiders. De donaties investeren we in de organisatie van de sportdag, maar ook in schoolmaterialen en training. Doel is om van de wijk in Panipat een veilige en leefbare omgeving te maken. 

Doe mee!