Op weg naar 5 duizend kinderen uit de fabriek

In India zijn er ruim 4 miljoen kinderen die moeten werken en onder de noemer kinderarbeid vallen. Ook in Panipat,  de hoofdrolspeler op het gebied van het recyclen van textiel gaan kinderen vaak mee naar de fabriek om te zorgen voor inkomen. Door het vele reizen, het gebrek aan de juiste papieren en het werken in de fabrieken (kinderarbeid), kunnen de kinderen niet naar school. En wanneer deze kinderen ouder worden, krijgen ze hetzelfde bestaan als hun ouders. Het is daarom belangrijk dat de kinderen uit de fabrieken gehaald worden en een opleiding krijgen. Zo doorbreken we de vicieuze cirkel. Samen met de partners Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, Humana People To People India en Arisa hebben we daarom het Fonds Bestrijding Kinderarbeid opgezet.

 

 

Verantwoordelijkheid nemen

Ook in de textielindustrie is kinderarbeid niets vreemd, er zijn veel grote en kleine fabrieken en loodsen waar kinderen meewerken. De fashion industrie en de manier hoe we nu met kleding omgaan speelt daarin een belangrijke rol. Steeds meer kleding wordt goedkoop aangeschaft, is van slechte kwaliteit en wordt korter gedragen. De toestroom van kledingafval naar India neemt hierdoor toe. Met alle gevolgen van dien.

We zijn allemaal onderdeel van de textiel waardeketen. Een klein gedeelte in die keten leeft onder embarmelijke omstandigheden, zonder toekomstperspectief. Daar zetten wij ons voor in. Doe jij mee?

 

 

Het verhaal van Shoaib

 

 

Impact maken

In de afgelopen 3 jaar hebben we 4700 kinderen in de leeftijd van 3 tot 10 jaar uit fabrieken gehouden en op diverse scholen weten te plaatsen. Het doel tot eind 2019:

  • 250 kinderen in de leeftijd van 11-14 jaar via gecreëerde schakelklassen naar school te laten.

Het idee is dat kinderen na één of twee jaar bijscholing doorstromen naar formeel onderwijs, of in het geval van de oudere tieners, met vaardigheidstraining in het werken met bijvoorbeeld naaimachines en computers klaar zijn voor de arbeidsmarkt.

 

Investeren in kinderarbeidvrije wijken

Om het doel van 2019 te halen is een budget nodig van € 30.000 euro. Met uw donatie kunnen we investeren in de Child Labour Free Zones, daar willen we een veilige en leefbare omgeving van maken. Dat betekent scholing van kinderen, maar ook verbetering in hygiëne en training van fabriekseigenaren. Donaties investeren wij o.a. ook in. 

  • Leraren = € 150,- p.m.
  • Les- en schrijfmateriaal voor 1 klas = € 38,-
  • Voorlichting ouders = € 17,- p.m.
  • Sportdag voor de community = € 480,- 

Start een actie                                             

Doneer direct 

 

  

Meer informatie?

 

 

Neem contact op met Gemma

Hoe kan ik bijdragen?